Skip to content

Dan odprtih vrat na Sončnem griču 2021

19.9.2021, Sončni grič

19. septembra med 14. in 18. uro vas vabimo na dan odprtih vrat na Sončnem griču na Hrvojih v Slovenski Istri! Videli boste lahko naše dobre prakse (ne le dobre, tudi kakšno slabšo — in kaj smo se iz nje naučili 😉 ). Dva skupinska ogleda prostora bosta ob 14.00 in ob 16.00. Ob domačem prigrizku in kozarcu soka ali vina bomo sproščeno poklepetali o tem in tistem. Dobrodošli! (Udeležbo prosim potrdite na narapetrovic@gmail.com).

IZZIV ZA POHODNIKE: POHOD IZ KOPRA NA HRVOJE

Dan odprtih vrat se tradicionalno odvija v času tedna mobilnosti. Vabimo vas, da pridete na Hrvoje iz Kopra peš. Nara vas bo vodil po skritih poteh preko Pomjana in reke Dragonje do Hrvojev. Trajanje pohoda 4-5 ur. Zbirno mesto pred vhodom v Mercator v Olmu ob 8.30 zjutraj. Na poti vas čaka postanek in okrepčilo. Na cilju nagrada: Brezplačno kosilo, večerja in možnost prenočitve na Sončnem griču. 
Vrnili se boste lahko isti dan s kakšnim od udeležencev dogodka ali v ponedeljek z enim od dopoldanskih avtobusov: 6.20 ali 11.35. 
OPOMBA:
Časovnica je prilagojena voznim redom avtobusov, ki v naše kraje med vikendi ne vozijo. S tem želimo v tednu mobilnosti opozoriti na neprimerne avtobusne povezave z zalednimi kraji koprske občine.  

Računamo na to, da pridete zdravi in upoštevate predpise in priporočila NIJZ.

Dogodek je delno sofinanciran iz sredstev MOK za spodbujanje delovanja NVO.

Dogodek je del Evropskega dneva trajnostnih skupnosti.