Skip to content

IZKUSTVENA DELAVNICA PISANJA V NARAVI

Od 27. 5. do 29. 5. 2022, Sončni Grič (Hrvoji) | Prihod v petek 27.5. ob 17ih, odhod v nedeljo 29.5. ob 15ih.

Ko sem zaključevala svojo četrto pesniško zbirko, sem veliko časa preživela v divjini. Čutila sem, da je moje telo postalo gibko od hoje, plezanja po skalah, kopanja v mrzlih tolmunih – ustvarjalnost se je brezkompromisno naselila vame. Bivanje v naravi je v celoti podprlo moje pisanje. Na podlagi te izkušnje se je porodila ideja za pričujočo delavnico.

Delavnica prepleta ustvarjalni procesa pisanja z elementi geštalt terapije in tehnikami čuječnosti. Čuječa prisotnost odpira blokade, energetske zastoje v telesu, nas uči, kako umiriti miselne vrtnice in se osredotočiti na točko zaznave. Geštalt terapija je usmerjena na kontakt (stik) kot temelj za rast v smeri avtonomije in avtentičnosti. Novo v doživljanju in rastoče zavedanje razpirata možnosti za izbiro in delovanje v smeri spremembe.

Program se osredotoča na čutno doživljanje narave, raziskovanje odzivanja čutil (vid, sluh, voh in tip). Predvsem pa, kako prek prepoznavanja čutne naravnanosti, prebujene vsebine ubesediti, uporabiti kot snov v pesmi, zgodbi, članku itn. V ospredje je postavljen tekst kot »samostojen organizem«, kot proces, ki se poraja v prostorih vmes in iskanje vzporednic/ločnic med telesnim doživljanjem in »telesom teksta«.

Delavnica je primerna za vse, ki pišete, želite pisati in/ali raziskovati lastno ustvarjalnost v odnosu do narave.
Primerna samo za tiste, ki ste vajeni večurne hoje!

Cena je 185 eur: delavnica, nastanitev, ekološki obroki.

Za več info in prijavo piši na: aljaadam8@gmail.com ali pokliči: 031677258
Število mest je omejeno!