Skip to content

Dan ekovasi 2022 – Na mladih svet stoji

15. Dan ekovasi | Nedelja, 18. september 2022 | Polhov Gradec

Vabljeni na že tradicionalni Dan ekovasi! Namen dneva ekovasi je praznovanje pobud ekoloških skupnosti na podeželju, da jih spodbudimo, okrepimo, motiviramo, osvetlimo in navežemo na širši evropski kontekst.

Zgodovina dneva ekovasi

Od leta 2008 do leta 2019 je organizacija dneva ekovasi večinoma potekala preko spletne strani ekovas.si. Prvi pobudnik dneva ekovasi je bil Domen Zupan. V organizacijo se je vključeval tudi Nara Petrovič, ki je po letu 2012 prevzel pobudo in kontakt z Globalno mrežo ekovasi (GEN).

Začelo se je v Naklem, kjer so srečanja potekala do leta 2010, nadaljevalo na Razaziji v letu 2011, na Pomjanu 2012, v Art središču ob vasi Središče 2013, v Mokrem potoku 2014, na Sončnem griču 2015, v Podgradu pri Vranskem 2016, v Frankolovem 2017, v Jakobskem dolu 2018, na Sončnem griču 2019. Leta 2020 je dan ekovasi odpadel zaradi pandemije korone, v letu 2021 pa smo ga izvedli v okrnjeni različici v ekovasi Mokri potok.

Od leta 2017 naprej je Dan ekovasi osrednji dogodek, vključen v Evropski dan trajnostnih skupnosti.

Navodila za udeležbo na dogodku

Prosimo vas, da podrobno preberete navodila, ki sledijo vaši prijavi in jih upoštevate ter s tem prihranite sebi in nam čas ter energijo.

Vsak udeleženec se zavezuje k udeležbi na dogodku in na vseh aktivnostih na lastno odgovornost. Prosimo, da na dogodku poskrbite za svojo varnost in varnost drugih ljudi in da se zadržujete na prostoru, ki je namenjen dogodku.

PRIJAVE ZAPRTE – Zaradi zapolnitve kapacitet, prijave niso več možne.

Datum: nedelja, 18. 9. 2022
Tema: Na mladih svet stoji.

Organizator: Permakulturno društvo in veterani dnevov ekovasi

Gostitelj: Zavod Svet na dlani, Briše pri Polhovem Gradcu 17

Koordinatorji: Nara Petrovič <narapetrovic@gmail.com>, Jošt Kozelj <jost.kozelj@gmail.com>, Domen Zupan <domen.zupan@ekovas.si>

Osrednji kontakt za informacije: narapetrovic@admin

VAROVANJE PRED ŠIRJENJEM PANDEMIJE

Skladno s smernicami NIJZ za preprečevanje širjenja pandemije, smo se kot organizatorji obvezni držati pravil. Zavedamo se, da boste nekateri nejevoljni nad tem, a vas vseeno prosimo za spoštovanje pravil, h katerim vas pozivamo. Sami smo hvaležni, da dan ekovasi sploh bo v teh časih. Prosimo vas, da se nam z nasmehom na obrazu pridružite v spoštovanju predpisov glede higiene in ohranjanja medsebojne razdalje. Maske na odprtem niso potrebne. Če na kaj takega pod nobenim pogojem niste pripravljeni, vas prosimo, da raje ostanete doma. Hvala za razumevanje!